Nyheder om Køretøjer

Vindmøller og vejrforhold

Hos https://www.polytech.com/test-validation/erosion-testing/ har vi kompetencer indenfor vindmøller. Grøn energi er kommet for at blive. Der er brug for, at få mere grøn energi i Danmark og i verden. Jorden har brug for, at vi tager os mere af den som planet. Forurening er desværre skyld i den globale opvarmning, og vi mennesker må påtage os en del af skylden for dette.
Energi fra vindmøller er med til at sikre, der er energikilder, der også kan være en del af fremtiden.
Hos Polytech arbejdes der med vindmøller. Der udføres bl.a erosion test i vores laboratorium, så man har en fornemmelse for, hvordan påvirkninger fra vind og vejr, influerer på vindmøllens vinger og som helhed.
Vindmøllerne bliver udsat for megen forskelligt vejr gennem et år. Derfor skal der løbende testes. Der testes også for rain erosion, dvs. hvordan forskellige mængder af regn påvirker vindmøllerne.

Der udføres både test på kystnære og offshore vindmøller, da vindmøllerne i disse 2 forskellige områder ikke er udsat for de samme påvirkninger.
Der laves bl.a. test indenfor UV-eksponering, saltpåvirkning, vedhæftning, afskalning med mere.
Der skal ske et løbende eftersyn på de vindmøller, der er opstillet diverse steder i Danmark. Løbende eftersyn sikrer, at der er fokus på forebyggelse af fejl, og at kunne opdage tegn på tidlige skader. Det er med til at skulle undgå, unødige eller store reparationer på vindmøllerne.
Ved at lave erosion test, får man en bedre fornemmelse for, hvordan vindmøllen bliver påvirket af vejr forandringer. Dermed kan man ved design og produktion af vindmøllen sikre, at der under disse processer, bliver taget hensyn til, at vindmøllerne skal kunne tåle at stå ude i varierende vejrforhold.
Ved test med rain erosion, er der fokus på mængden af regn mod vindmøllerne, og da der nok kan forventes flere voldsomme regnbyger og mere ekstremt vejr, er det yderst relevant at få testet, hvordan disse påvirkninger, kommer til udtryk på selve vindmøllens konstruktion.