Ferie og Lejligheder

Sådan fejrer man nytårsaften i Danmark

Nytårsaften, også kendt som årets sidste aften, er en aften hvor man traditionelt set fejrer årets afslutning og det nye år der ligger foran en. I Danmark er nytårsaften en stor festlig begivenhed, hvor man samles med venner og familie for at fejre aftenen med god mad, drikke og fyrværkeri. I denne blog vil vi tage et dybere kig på, hvordan man fejrer nytårsaften i Danmark, og hvilke traditioner der følges.

Først og fremmest er nytårsaften en aften, hvor man traditionelt set spiser en god middag sammen med venner og familie. Det er ikke ualmindeligt at spise and eller flæskesteg, og mange vil også spise en dessert eller snack senere på aftenen. Derudover er drikke også en vigtig del af nytårsaften. Mange vil drikke alkohol, men man kan også drikke alkoholfri drikke, hvis man ønsker det. 

Når midnat nærmer sig, begynder man at forberede sig på at tage imod det nye år. Fyrværkeri er en stor del af nytårsaften i Danmark, og man vil ofte kunne se fyrværkeri blive skudt af i gaderne eller i private haver. Fyrværkeri kan købes i butikkerne fra d. 27. december og frem til nytårsaften (Se https://www.krudtteltet.dk/). Man skal dog være opmærksom på, at fyrværkeri kan være farligt, og det er en god idé at følge sikkerhedsinstruktionerne på emballagen. 

En anden tradition omkring nytårsaften er at se dronningens nytårstale kl. 18.00 om aftenen. Dronningens nytårstale er et tilbagevendende højdepunkt, hvor dronningen udtaler sig om årets hændelser og ønsker danskere et godt nytår. Nytårstalen bliver set af mange danskere hvert år, og det er en anledning til at samle familie og venner i stuen.

Efter midnat er det tid til at lykønske hinanden og ønske et godt nytår. Man vil ofte drikke champagne eller anden boblende alkohol til midnat, mens man lytter til fyrværkeri udenfor. Derefter vil man traditionelt set synge “Happy New Year” eller “Godt nytår” og give hinanden kram og kys, mens man ønsker hinanden et godt nytår.

Endelig er nytårsdag også en vigtig dag i Danmark. På denne dag vil man typisk besøge venner og familie for at ønske dem et godt nytår. Mange mennesker vil også spise en god frokost eller middag på denne dag.