Sport og friluftsliv

Leasing gør det nemmere at få råd til drømmebilen

Leasing gør det nemmere at få råd til drømmebilen

Det danske afgiftssystem gør det meget dyrt at anskaffe sig biler i mellemklassen eller luksusklassen i Danmark. Før en bil kan blive indregistreret og få nummerplade på, skal der nemlig betales registreringsafgift til SKAT, som typisk ligger på omkring 60% af bilens værdi inkl. moms og skat.

Ved at lease en bil hos Specialcars.dk, kan man dog omgå afgiftssystemet på helt lovlig vis, og på den måde kan man nemmere få råd til at køre rundt i sin drømmebil.

Der findes flere former for leasing.

Flexleasing er en meget populær leasingform blandt private. Flexleasing fungerer på den måde, at man binder sig for en periode på typisk 12 måneder, hvor man betaler den fastsatte registreringsafgift i rater i stedet for at betale hele registreringsafgiften på én gang. Efter de 12 måneders flexleasing kan man få lavet en ny vurdering af bilen, og da registreringsafgiften så vil være faldet, vil man derfor ofte betale mindre for at lease bilen.

Udover afdrag på registreringsafgiften betaler man også et beløb til leasingselskabet for at leje bilen af dem. Det er leasingselskabet, der ejer bilen, indtil leasingperiodens udløb, hvor man kan købe bilen til et fastsat restbeløb.

En anden form for leasing er splitleasing. Splitleasing er en flexleasingform, hvor virksomheder kan tilbyde medarbejdere at dele leasingudgifterne til en given firmabil, alt efter hvor meget bilen benyttes til erhverv, og hvor meget den bruges til privatkørsel. På denne måde undgår man igen at betale høje afgifter, og det kommer både virksomheder og medarbejdere til gode.

Erhvervsleasing er også populært, da virksomheder ikke behøver investere kolossale summer, for at deres medarbejdere kan køre i respektable biler på jobbet.