Sport og friluftsliv

Gør det selv

“Hjemmelavet”

Fra man er helt lille hører man de om hjemmelavede ting. Måske har far hjemmelavet noget i stedet for at betale sig fra det, selvom han nok bare skulle have fået en professionel til det. Måske har nogen fået en ny rigtig sweater og når nogle komplimentere den bliver der svaret “Tak, er den ikke lækker? Og den er hjemmelavet!”. Hjemmelavede ting bliver der sat rigtig meget pris på, hvis det altså er lavet rigtigt. Når man bliver ældre er det dog ikke længere nok at give ‘en fin tegning’ i gave når nogen har fødselsdag. Man lærer at tingene skal være ordentlige og man har været vant til at tegningen er nok. Man går væk fra at lave tingene selv.

Hobby

Mange mennesker finder sig en hobby på et tidspunkt. Det kan være at man spiller fodbold med vennerne eller går til spejder. Når man kommer ud på arbejdsmarkedet kan det dog være svært at planlægge at gå til noget der kræver at man skal kunne møde to dage i ugen. Derfor finder mange en hobby som er knap så fokuseret på holdet og mere fokuseret på individet og det man laver. En sådan hobby kan for eksempel være at strikke sokker til ungerne eller at bygge modelskibe. Begge ting kan man selv bestemme hvornår man gør og om det skal udskydes.

reb & tovværk

Sejlskide har rigtig meget reb ombord. Hvis man laver modelskibe er der ikke brug for reb, men det er alligevel vigtigt at det er der for det skal se rigtig ud og det er et eksempel på hvordan de små ting kan have en stor betydning selvom de ikke er nødvendige. Også hvis det ikke er modelskibe man bygger, men hellere vil have store projekter, kan man forsøge sig med en træhytte til ungerne. Man bør dog have nogen der har styr på det til at komme og sige god for planen og derefter resultatet. Med tovværk kan sådan en også opgraderes meget. Der kan tilføjes hejsesystemer eller gynger og en rebstige. Det kan også laves en lille flagstang.


Tjek selv det hele på